Karin Aspenström

Brännmärkt

Brännmärkt - omslag
Brännmärkt - omslag pocket

Peter har ett hemligt förflutet som infiltratör för svenska polisen, ett liv han nu försöker lämna bakom sig genom att bygga och driva hotell i Norge.

Men livet i Norge tar en dramatisk vändning och till slut ser Peter ingen annan utväg än att återvända till Stockholm och börja som infiltratör igen. Han blir snart fullvärdig medlem i Bandidos med hemliga instruktioner från polisen att söndra klubben inifrån.

Peter får reda på att Kemerovo, en gren ur den rysk-estniska maffian, håller på att etablera sig i Sverige där de med Bandidos hjälp vill bygga upp ett imperium av knarkhandel och trafficking. Han står plötsligt inför sitt livs största och allvarligaste uppdrag: Att infiltrera den ryska maffian.

Ju längre tiden går, desto mer tär dubbelspelet på Peter. Men Sven Lilja, polis och Peters hanterare, har fått blodad tand. Peter är hans guldkalv och Sven driver honom till att gå allt längre.

När Peter sedan får ett pris på sitt huvud ser han inte längre någon laglig väg ut ur den gråzon han nästlat sig in i. Han måste mörda för att själv överleva.

Brännmärkt är en spänningsroman inspirerad av Peter Rätz liv som infiltratör. Det är en berättelse om makt, kärlek och svek i skuggan av mc-gängens hårda hierarki och det cyniska utnyttjandet av människor som polisens infiltratörsverksamhet innebär.